Complex pentru insomnie, 60cps - Swanson
Pretul afisat este valabil pentru comenzile online, pretul din fiecare locatie poate varia.
Complex pentru insomnie, 60cps - Swanson
MeIatonina are rol important în ritmul circadian sau alternanța periodică somn-veghe, revitalizează sistemul endocrin și este capabilă să îmbunătățească funcțiile sistemului imunitar.
MeIatonina este secretată de o mică glandă numită glanda pineală, care se află în centrul creierului. Pe măsură ce nivelul de meIatonina crește, se instalează somnolența. Există mai mulți factori care pot afecta nivelele de meIatonină din corp, iar vârsta este unul dintre ele - pe măsura ce oamenii înaintează în vârstă, incidența tulburărilor de somn crește, sugerând faptul că refacerea nivelului acestui hormon ar putea fi de ajutor. De asemenea, nivelul acestui hormon înregistrează variații și în timpul nopții. El începe să crească la apariția întunericului, atinge vârful maxim de producție între 2 și 4 dimineața și scade în a doua jumătate a nopții.
*MeIatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanți (mai putemic chiar decât vitaminele C si E și betacarotenul), fiind singurul antioxidant capabil să pătrundă în celulele corpului și să prevină astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunși în profunzimea structurilor morfo-funcționale ale organismului. MeIatonina distruge într-o mare proporție radicalii liberi răspunzători de unele afecțiuni degenerative (cancer, Alzheimer, Parkinson, demență senilă etc.)
Floarea pasiunii(Passiflora incarnata) este un arbust căţărător originar din America de Sud şi poate atinge lungimea de 9 m. Are frunze trilobate, zimţate şi se agaţă cu ajutorul lujerilor. Florile frumoase cresc individual şi au petale albe, acoperite de o corolă de filamente violet sau roz şi de stamine mari cu săculeţi portocalii. Această plantă medicinală nu trebuie confundată cu varietatea cultivată care produce fructul pasiunii.
De la floarea pasiunii se folosesc în scop medicinal ramurile tinere, subţiri, ale plantei, cu sau fãrã frunze. După uscare, Passiflora este folosită la prepararea de infuzii, tincturi, extract lichid şi pulberi.
Planta conţine flavonoizi, steroli, cumarine, maltol, acid clorogenic, ulei volatil şi alcaloizi (harminã, harman, harmol etc.)
Floarea pasiunii are proprietãţi sedative, anxiolitice, analgezice, hipotensoare şi antispastice.
Preparatele din floarea-pasiunii se folosesc în insomnii, stãri de anxietate, stãri de stres, mai ales cele însoţite de încordare muscularã, stãri de iritabilitate nervoasã, gastrite, colite, nevralgii, atsm.
Passiflora și insomnia In acest domeniu, Passiflora are o eficiență greu de egalat, aceasta, în contextul în care studiile din ultimii ani arată că insomnia, în toate formele sale, a căpătat o răspândire foarte mare în rândul populației europene. *Ei bine, Passiflora are darul de a trata cu succes insomnia, reglând într-o maniera eficientă somnul. *Dovada în acest sens sunt studiile aprofundate, făcute în Germania, care au culminat cu recunoașterea de către Comisia E, organismul guvernamental german pentru studierea plantelor medicinale, a virtuților de somnifer ale acestei flori unice. Tratamentul poate fi eficient încă de la început, dar chiar și în cazul în care primele doze nu par a da efectele scontate, nu trebuie să renunțăm. *Aceasta, deoarece, potrivit cercetătorilor, cele mai clare rezultate se văd după o cura de 30 de zile cu Passiflora, efectele sale de îmbunătățire a somnului instalându-se lent, dar temeinic. Spre deosebire de somniferele de sinteză, această plantă induce un somn ușor, cu vise clare, cu respirație normală, ușoară, și cu depresie neurologică și mentală reduse. După trezire, pacienții nu au simptome neplăcute, cum ar fi stările de confuzie mentală, amețeală, dificultate în respirație, melancolie ori probleme de orientare, ca în cazul celor care iau somnifere artificiale. Passiflora funcționează și în cazul pacienților anxioși, care se trezesc din cauza coșmarurilor și apoi nu mai pot adormi, ori care adorm cu dificultate, din cauza stresului și a tensiunii psihice.
*Valeriana (Valeriana officinalis) este cea mai folosită plantă medicinală din lume. Anual, pe glob sunt consumate peste trei sute de mii de tone. Efectele sale terapeutice foarte puternice sunt recunoscute chiar și de către cei mai înverșunați adversari ai terapiilor naturale Utilizarea valerianei are o tradiție de peste patru mii de ani, fiind considerată o plantă de referință, atât în Europa, cât și în Asia. Investiția și cu însușiri magice de tradiția populară, în ultimele patru decenii i-au fost dedicate sute și sute de studii medicale, care toate ateseta același lucru: valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii în tratarea tulburărilor emoționale, precum și a bolilor fizice asociate lor. O problemă extremă de actualitate în vremurile noastre, care stau sub semnul tensiunii si-al stresului.
Valeriana este o planta medicinală care se bucură de o apreciere mare în medicina naturistă. Dacă simți că nu poti adormi, sau dacă suferi de palpitații, stări de nervozitate, neliniște, valeriana constituie un remediu excelent. Este considerată cel mai eficient tratament naturist împotriva insomniilor, afecțiune de care suferă cel putin 30% dintre adulți, dar tratează cu succes și depresia, stresul sau stările de nervozitate extremă.
*Intr-un studiu german efectuat în anul 2001 se afirmau, în mod categoric, următoarele: "Multe plante și remedii naturale pot fi recomandate contra insomniei, însă doar în cazul valerianei eficiența poate fi garantată". *Intr-adevar, nenumărate teste clinice, făcute pe pacienți de toate vârstele și care sufereau de diferite tipuri de tulburări de somn, au dovedit eficiența valerianei ca sedativ și somnifer. Administrarea valerianei înlătura dificultatea în a adormi, micșorează semnificativ procentul de treziri nocturne, favorizează apariția fazei de somn profund fără vise (etapa cea mai odihnitoare a somnului). Cu alte cuvinte, valeriana ajută la mărirea perioadei de somn și - foarte important - îmbunătățește calitatea acestuia.
In scop fitoterapeutic se utilizează rădăcinile și uneori planta întreagă. Valeriana înflorește din luna iunie până în luna septembrie. Rădăcinile se recoltează fie în lunile martie-aprilie, fie în septembrie-octombrie. Planta conține ulei volatil, pinen, camfen, alcaloizi, valeriană, borneol, valeriant de bornil, formâd dinbornil, butirat de bornil, rezile, acid acetic, acid formic, principiu amar, tanin, glucozide. Valeriana are proprietăți sedative, antialgice, antispastice, antiemetice, antidiabetice.
Preparatele din rãdãcinã de valerianã au fost utilizate încã din antichitate ca sedativ. Ele sunt indicate în nevroze, palpitaţii, colici stomacale de naturã nervoasã, insomnii, tulburãri de menopauzã.
Proprietăţile binefacătoare ale musetelului sunt cunoscute încă din antichitate. *Egiptenii dădeau musetelul drept ofrandă Soarelui şi il venerau mai mult decât orice altă plantă datorită calităţilor sale medicinale. *Medicii din Grecia antică prescriau florile de musetel în cazuri de febra sau maladii ginecologice. În zilele musetelul ramane un remediu foarte cunoscut şi foarte utilizat
Partea cea mai folosită de la musetel sunt florile, care trebuie culese imediat după ce se deschid, pentru că atunci conţinutul de principii active este maxim. Musetelul are acţiune calmantă, antispasmodică, antiinflamatorie, antialergică şi emolientă. Planta conţine un puternic antispasmodic care este eficace împotriva durerilor musculare şi permite reducerea iritabilităţii şi agitaţiei nervoase, favorizând somnul, în special la copii.
Hameiul . (Humulus lupulus) "Imigrant" venit din Orientul apropiat, aduce cu el și "calmul" de-acolo: relaxare, somn bun, dar și echilibrul problemelor sexuale. Demult, în satele de câmpie, hameiul făcea parte din jocurile copiilor. Primavara, când răsar din pământ, tulpinile acoperite cu perisori firavi și incarligați par să aibă un singur tel: să găsească un suport cât mai apropiat, pe care să se cațere tot mai sus, spre lumină. Iar dacă atunci când ating o înălțime de aproape un metru, în apropierea lor se infige o prajină de lemn, plantă reacționează fără întârziere: se întinde spre suport din toate puterile, făcând prin aer acrobații. Dar spectacolul este abia la început. Dacă suportul se mută în partea opusă, planta se reorientează în spațiu, se răsucește și în câteva ore se încolacește pe arac. Un simt al orientării atât de prodigios nu putea să nu nască povești. Oare hameiul este o plantă cu ochi? Așa se explică de ce în vechime, oamenii credeau ca hameiul e păzit de zane și spiriduși, ca hipnotizează și te face să dormi? S-ar putea. Din multiplele însușiri medicinale ale plantei cea mai importantă este puterea ei de a induce somnul și echilibrul senzorial.
*Mai multe studii clinice arată că hameiul, mai ales în asociere cu valeriana, este printre cele mai puternice și nenocive medicamente contra diferitelor forme de insomnie. Un experiment foarte amplu și meticulos realizat pe pacienți în Germania (țara cu cea mai mare tradiție în studierea și utilizarea hameiului) a comparat efectele unui medicament de sinteza folosit frecvent contra insomniei (benzodiazepina), cu combinația de valeriană și hamei, cele doua tipuri de remedii fiind administrate vreme de două săptămâni, în paralel, la două grupe de pacienți cu insomnii puternice. Rezultatele studiului au fost mai mult decât încurajatoare: combinația de hamei și valeriana are efecte comparabile, dacă nu mai puternice, ca benzodiazepina, însă produsul natural are cu 80-90% mai puține efecte secundare față de medicamentul de sinteza. Este un remediu foarte eficient pentru cei care adorm foarte greu, care se trezesc la puțin timp după ce au adormit sau care au un somn agitat și neodihnitor.
Produsul medicinal conţine ulei volatil (mircen, farnesencariofilen, monoterpene), rãşini, principii amare, colinã, trimetilaminã, asparaginã. Cele mai reprezentative substanţe sunt humulona şi lupulona. Sunt prezente şi substanţe cu efect estrogenic.
Prin substanţele active din componenţa lor, preparatele din conuri de hamei au acţiune uşor sedativã, antibacterianã, antispasticã, tonicã amarã, anafrodisiacã. Fitoterapia cu preparate din hamei este indicatã în tratamentul insomniilor, tulburãrilor gastrice de naturã nervoasã.
Gura-lupului este o plantă medicinală valoroasă ce se remarcă prin proprietățile sale curative, fiind în special un remediu popular pentru tulburările sistemului cardiovascular și nervos, pentru oboseală și menopauză. Este cunoscută și sub denumirea de Huang Quin și crește în Asia, China și Mongolia. Face parte din familia Lamiaceae sau Lamiacee și are denumirea stiințifică de Scutellaria baicalensis. Gura lupului prezintă proprietăți antibacteriene, antipiretice, antispasmodice, astringente, colagoge, diuretice, expectorante, hemostatice, sedative, tonice, antiinflamatoare, antialergice, antiastmatice și antitumorale.
Este utilizată frecvent în medicina tradițională în preparate și remedii sedative. Are efect calmant și astfel contribuie la eliminarea durerilor de cap, a tulburărilor de somn, în calmarea crizelor nervoase și ajută astfel la buna funcționare a sistemului nervos. Este de asemenea utilizată pentru proprietățile sale relaxante asupra sistemului nervos central, fiind recomandată și pentru ameliorarea sindromului premenstrual.
Gura lupului îmbunătățește starea funcțională a sistemului cardiovascular și a sistemului nervos central și, în general, îmbunătățește performanța, rezistența și starea generală de sănătate a organismului.
L-Taurina este un aminoacid esențial care nu este utilizat în sinteza proteinelor, ci se găsește liber în majoritatea țesuturilor, în special în cele ale sistemului nervos. L- Taurina este un neurotransmițător inhibitor. Simplu spus, calmează creierul și sistemul nervos și il ajută în combaterea stresului și anxietății. Pentru un sportiv acest lucru duce la creșterea performanțelor într-un mod cât se poate de evident.
L-Taurina îmbunătățește funcțiile creierului și ale sistemului nervos. In rolul sau de neurotransmițător inhibitor, am văzut că L-Taurina poate calma creierul și sistemul nervos, așadar, reduce stresul și anxietatea. Acest aspect este benefic pentru orice persoană care are parte de stres și anxietate în viața de zi cu zi.
Acidul gamma-aminobutiric (GABA) este un neurotransmițător cu efect inhibitor, sintetizat în creier din acidul glutamic în prezența vitaminei B6. Concentrația mare de GABA prezentă la nivelul hipotalamusului sugerează rolul acestui aminoacid în reglarea ciclului somn-veghe, a temperaturii corpului și a activității glandei hipofize care coordonează funcționarea sistemului endocrin.
Starea de bine este o nevoie continuă a omului modern, perturbat de un stil de viaţă solicitant. Statul prelungit la birou, lipsa timpului pentru activităţi de relaxare sau exerciţii fizice duc cu timpul la hiper-emotivitate, episoade de irascibilitate, insomnie sau chiar stări de depresie. O cauză a apariţiei apatiei, a insomniei, a durerilor de cap, a anxietăţii, a tulburărilor digestive şi a crampelor musculare poate fi deficitul de magneziu din organism.
Magneziul este al patrulea în clasamentul celor mai importante minerale din organismul uman, pe lângă calciu, potasiu şi fier, fiind indispensabil în procesul de metabolizare a glucidelor, lipidelor şi proteinelor, dar şi în excitabilitatea neuromusculară. În egală măsură, magneziul este un regenerator celular, un echilibrant psihic şi un drenor hepatic care contribuie şi la menţinerea unui sistem cardiovascular sănătos şi previne atacurile de inimă.
In lipsa magneziului, se produce mai puțină meIatonină, un hormon care reglează ceasul nostru biologic. In cazul în care insomnia s-a instalat, ea poate fi remediată cu suplimente de magneziu, luate cu o oră înainte de culcare, sau printr-o dietă bogată în acest mineral.
Magneziul este remediul împotriva oboselii şi a stresului, iar specialiştii precizează că acesta reechilibrează sistemul nervos, menţine echilibrul neuromuscular şi intervine în cele mai delicate procese biochimice ale organismului.
Pe lângă rolul său esențial în dezvoltarea oaselor, calciul este important și pentru un somn sănătos. Calciul calmează sistemul nervos și te ajută să adormi. În perioadele stresante nivelul calciului în organism scade rapid și îți afectează și somnul.
Ingrediente:
- MeIatonină 3 mg
- Floarea pasiunii (Passiflora încărnată) (parți aeriene) 50 mg
- Rădăcină de valeriană(Valeriana officinalis)100 mg
- Calciu (carbonat de calciu)40 mg - 8% DZR
- Magneziu (oxid de magneziu) 30 mg - 4%DZR
- Flori de mușețel(Matricaria chamomilla) 75mg
- Flori de hamei (Humulus lupulus)75 mg
- Gura-lupului (Scutellaria sp.) 75 mg
- L-Taurină 50 mg
- GABA (Acidul gama-aminobutiric) 25mg
Mod de administrare:
- 3 capsule de 3 ori pe zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Contraindicații: A nu se administra copiilor mici, femeilor însărcinate, care doresc să rămână însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu alergii la oricare dintre ingrediente.
Atenție! A nu se lăsa la îndemana și vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, bine închis la loc uscat, ferit de razele soarelui. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic!
Mod de prezentare
- Flacon cu 60 capsule
Complex pentru insomnie, 60cps - Swanson
Pretul afisat este valabil pentru comenzile online, pretul din fiecare locatie poate varia.
-
Livrare gratuita la comenzi peste 200 Lei
-
30 de zile drept de retur
-
Tranzactiile sunt securizate
-
Promotii zi de zi
Un pret foarte bun pentru Complex pentru insomnie,. Ma bucur. Se vede ca e multa pasiune in acest site. Au avut in stoc multe produse SWANSON, super.
Descriere
Fisa tehnica
16 alte produse in aceeasi categorie:
Disclaimer
Produsul Complex pentru insomnie, 60cps - Swanson din categoria Melatonina este un produs natural care:
- nu necesita prescriptie medicala,
- nu inlocuieste o dieta variata si echilibrata,
- nu inlocuieste un mod de viata sanatos
- nu inlocuieste un tratament prescris de medic.
Va sugeram sa va adresati medicului sau farmacistului dumneavoastra inainte de a implementa orice programe noi de dieta, exercitii fizice si suplimente alimentare, mai ales daca aveti afectiuni medicale preexistente, daca luati alte medicamente, remedii sau alte produse similare.
Informatiile de pe aceasta pagina are scop educativ si informativ, pot fi incomplete sau neactualizate la zi si ele nu sunt menite sa inlocuiasca sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra.
Organismul fiecarei persoane este unic si astfel diferit de al altora, asadar rezultatele pot varia de la o persoana la alta in functie de varsta, stilul de viata, starea de sanatate dar si de alti factori. Nu este obligatoriu sau de la sine inteles sa obtineti rezultatele pe care le asteptati sau cele obtinute deja de persoanele care au utilizat aceleasi produse.
Informatiile referitoare de pe pagina produsului Complex pentru insomnie, 60cps - Swanson, nu constituie recomandări sau garantii ale rezultatelor pe care le veți obtine.
Cititi cu atentie prospectul produselor si cereți sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra!
Modul de administrare sau utilizare al Complex pentru insomnie, 60cps - Swanson este orientativ; medicul, farmacistul sau terapeutul dumneavoastra va poate recomanda doze mai mari sau mai mici, adaptate nevoilor, afectiunilor, greutatii sau situatiei dumneavoastra.
--------------------------------------------
Farmacia Minunata - Minunea Naturii constientizeaza importanta informatiilor prezentate in pagina produsului Complex pentru insomnie, 60cps - Swanson si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Situatie in care informatiile prezentate despre Complex pentru insomnie, 60cps - Swanson pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Descrierea Complex pentru insomnie, 60cps - Swanson, precum si a tuturor produselor sau a serviciilor disponibile pe www.minuneanaturii.ro (prin text, imagini, video etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Farmacia Minunata SRL, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Implicit Farmacia Minunata S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu obliga Farmacia Minunata S.R.L. la nicio actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre Farmacia Minunata SRL prin intermediul www.minuneanaturi.ro pot suferi modificari ulterioare, acest aspect fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora. De asemenea, Farmacia Minunata S.R.L. isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor, fara a anunta in prealabil.