Fermenti pt iaurt vegetal
Sunt 15 produse.
54,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Ferment probiotic pentru kefir, eco-bio, 15g - My.Yo
Făcut în casă e mai gustos!
Fermentul este potrivit pentru următoarele tipuri de lapte:
toate tipurile de lapte UHT, grăsime optimă 3,5%
lapte proaspăt (trebuie fiert în prealabil)
lapte fără lactoză.
Ferment ecologic pentru prepararea kefirului:- ușor și răcoritor- activ și plin viață- pentru până la 30 litri
Ingrediente:
eco-maltodextrină (minim 98%) din culturi certificate ecologic, tulpini de specii Lactococcus lactis, specii Leuconostoc, Streptococus thermophilus, Kluyveromyces marxianus și probiotice LA-5®.
Valori nutriționale medii
per 100 g ferment
Valoare energetică
380 kcal/ 1620 kJ
Carbohidrați
95 g
din care zaharuri
cca.2,5 g
Proteine
lt;0,01 g
Grăsimi
0 g
Sare
0 g
My.Yo, fermentul probiotic pentru kefir – proaspăt și sănătosMy.Yo kefir probiotic are un gust proaspăt, fermentat. În regiunile de origine (Tibet, Caucaz) prepararea kefirului are o lungă tradiție.
Avantaje:
natural, fără organisme modificate genetic
deosebit de proaspăt, fiind preparat în casă.
Mod de preparare:
la 1 litru lapte proaspăt adăugați un plic de ferment pentru kefir și turnați amestecul în recipientul My.Yo (sau în orice aparat electric de preparare a iaurtului pe care îl aveți la îndemână). Lăsați la maturat 24 ore la 37-42°C. Veți vedea că prepararea kefirului cu recipientul My.Yo este la fel de simplă ca și prepararea unei cești de ceai.
Termen de valabilitate:
vezi data inscripționată pe ambalaj.
Mod de prezentare:
Conținut: 3 plicuri a 15 g
Ferment probiotic pentru kefir, eco-bio, 15g - My.Yo
Ciuperca kombucha, scoby, starter, eco-bio, 60ml - Fairment
119,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Ciuperca kombucha, scoby, starter, eco-bio, 60ml - Fairment
Acum poti sa-ti prepari acasa propria bautura kombucha. Ciuperca starter kombucha sau scoby cum mai este denumita este stabilizata pentru a putea fi transportata si depozitata la temperaturi ambientale, fiind astfel accesibila oricui. Kombucha se prepara din ceai verde sau negru sau combinat intre cele doua si zahar, ciuperca hranindu-se cu zaharul.
Ingrediente:
ceai fermentat* (ceai verde*, ceai negru*, culturi de kombucha*), zahar brut*.
*din agricultura ecologicaValori nutritionale/100g:
Energie: 52kj / 12 kcal
Grasimi: <0.5% din care saturate <0.1g
Glucide: 3g din care zaharuri: 3g
Proteine: <0.5g
Sare: <0.01g
Mod de utilizare:
Pentru a prepara kombucha, avem nevoie de:
ciuperca de kombucha (scoby) cu tot cu lichidul din punga;
12g ceai
100g zahar
1,3 litri de apa
1 borcan de 2 litri
Pasul 1: Puneti intr-un vas la fiert 300ml de apa. Cand apa ajunge la punctul de fierbere, se opreste focul si se pune in apa la infuzat plicul cu mixul de ceai. Lasati la infuzat aproximativ 8 minute pentru a avea un ceai concentrat. Strecurati frunzele de ceai.
Pasul 2: In borcanul pentru fermentat, puneti 1 litru de apa rece, ceaiul preparat la pasul 1, si plicul cu cele 100g de zahar. Amestecati pana cand zaharul este complet dizolvat. Lichidul ar trebui sa fie acum doar putin caldut/dezmortit. Verificati acest lucru inainte, nu puneti niciodata ciuperca (scoby) in apa prea calda pentru ca ciuperca nu poate tolera temperaturi prea mari.
Pasul 3: Adaugati ciuperca kombucha (scoby) impreuna cu lichidul din punga. Turnati tot continutul (ciuperca + lichid) in borcanul pentru fermentare. Acoperiti borcanul cu bucata de panza pe care o fixati cu un elastic. Kombucha trebuie sa poata respira, iar bucata de panza va tine departe mustele si alte insecte.
Pasul 4: Acum lasati tot amestecul sa fermenteze intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui, timp de 7-10 zile. Cu cat o lasati mai mult la fermentat, cu atat devine mai acidifiata si mai putin dulce. Cu ajutorul unui pai curat, puteti gusta regulat bautura pentru a vedea daca este pe gustul dvs. in acel stadiu. Dvs. veti decide cand bautura este gata, in functie de preferintele privind aciditatea si gustul.
Pasul 5: Dupa ce v-ati asigurat la pasul 4 ca bautura este la momentul si gustul potrivit, putem separa bautura de ciuperca. Atentie, lasati intotdeauna 200ml de lichid impreuna cu ciuperca, acesta va constitui lichidul starter pentru un nou lot de kombucha. Bautura rezultata dupa ce am separat ciuperca impreuna cu 200ml de lichid, se poate pune in sticle. Pentru un gust carbogazos, se mai poate lasa la fermentat inca 2-4 zile la temperatura camerei, timp in care se pot adauga diverse plante, fructe, etc. pentru a crea arome interesante. Imaginatia dvs. este libera sa creeze diverse combinatii. Atentie mare, in timpul procesului de fermentare se creeaza o mare presiune in sticle, verificati zilnic sticlele pentru a nu fi prea mare presiunea de la fermentare riscand sa explodeze sticla. Dupa ce am terminat si procesul de fermentare, vom pune sticlele in frigider. Se recomanda a se consuma bautura in 1-2 saptamani maxim de la preparare pentru a beneficia din plin de toate beneficiile bauturii proaspete de Kombucha.
Pentru a crea un nou lot de bautura kombucha, reluam procesul descris mai sus.
Sfat:
daca recoltati kombucha cand este mai dulce, puteti lasa ciuperca scoby impreuna cu lichidul starter sa se mai acidifieze inca 3 zile in borcan inainte de a produce un nou lot.
Mod de prezentare
-1 pachet cu ciuperca Kombucha (Scoby) stabilizata, certificata bio, cu diametrul de aproximativ 5-6 cm in ceai fermentat;
-intructiuni de utilizare in romana.
Ciuperca kombucha, scoby, starter, eco-bio, 60ml - Fairment
Culturi pentru iaurt, eco-bio, 3x5g - Fairment
80,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Culturi pentru iaurt, eco-bio, 3x5g - Fairment
Prepara-ti singur acasa un iaurt din lapte de origine animala delicios cu ajutorul kitului de start de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa.
Ingrediente:
Dextroza*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrückii subsp. bulgaricus.
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1530 kj / 366 kcal
Grasimi: 0g din care saturate 0g
Glucide: 90g din care zaharuri: 90g
Proteine: 0g
Sare: 0g
Mod de utilizare:
se foloseste un pliculet de 5g pentru a prepara 750 ml de iaurt din lapte animal. Din iaurtul preparat puteti refolosi ca si starter pentru alt lot de iaurt 2 linguri de iaurt. Se poate repeta procedura de maxim 10 ori, dupa care trebuie sa incepeti alt pliculet.
Prepararea in sine a iaurtului se poate face prin mai multe metode, de obicei se foloseste un aparat de facut iaurt care incalzeste si mentine temperatura constanta pe durata prepararii, sau se mai foloseste un vas cu pereti dubli gen termos. In oferta noastra regasiti un kit pentru preparat iaurtul, care contine toate ustensilele, daca nu aveti aparat de preparat iaurtul puteti achizitiona prima data kitul de iaurt cu tot ce trebuie, urmand ca ulterior sa comandati doar culturile starter.
Mod de prezentare
3 plicuri a cate 5g de culturi pentru iaurt din lapte de origine animala
intructiuni de utilizare in romana.
Culturi pentru iaurt, eco-bio, 3x5g - Fairment
Culturi starter pentru branza vegana, eco-bio, 10g - Fairment
91,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Culturi starter pentru branza vegana, eco-bio, 10g - Fairment
Culturi vii pentru prepararea branzei vegane, alternativa la branza animala pentru cei care nu consuma produse de origine animala.
Culturile din pachet pot fi suficiente pentru a prepara pana la 50 de portii de branza vegana. Pachetul include lingurita dozatoare.
Ingrediente :
dextroza*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis, Bifidobacterium lactis (HN019), Lactobacillus acidophilus (NCFM).
O cutie contine 10g de culturi starter pentru branza vegana.
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1530 kj / 366 kcal
Grasimi: 0g din care saturate 0g
Glucide: 90g din care zaharuri: 90g
Proteine: 0g
Sare: 0g
Mod de utilizare:
se folosesc in retetele de preparare a branzei vegane, din caju sau migdale, pentru fermentare. Cantitatea utilizata difera de la reteta la reteta, utilizati cantitatea recomandata in reteta preparata de dvs.
Mod de prezentare
10 grame
Culturi starter pentru branza vegana, eco-bio, 10g - Fairment
Culturi pentru iaurt vegan, eco-bio, 3x5g - Fairment
91,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Culturi pentru iaurt vegan, eco-bio, 3x5g - Fairment
Prepara-ti singur acasa iaurt vegan cu ajutorul culturilor pentru iaurt vegan de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa.
Ingrediente plic culturi de iaurt vegan:
dextroza*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrückii subsp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus NCFM, Bifidobacterium lactis HNO19TM
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1530kj / 366 kcal
Grasimi: 0g din care saturate 0g
Glucide: 90g din care zaharuri: 90g
Proteine: 0g
Sare: 0g
Mod de utilizare:
Pentru a prepara iaurtul vegan, avem nevoie de:
1 pliculet de 5g de culturi pentru iart vegan
750 ml lapte de soia
1 borcan de stricla cu capac ce inchide ermetic
1 vas special pentru facut iaurt din inox cu pereti dubli si capac ermetic (arata ca un termos mai mare). Daca aveti aparat de facut iaurt, atunci urmati instructiunile aparatului.
Pasul 1: Puneti laptele de soia intr-un vas si incalziti-l pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele. Turnati apoi laptele in borcanul de sticla si lasati-l sa se raceasca pana temperatura scade sub 40 de grade.
Pasul 2: Adaugati 1 pliculet de 5g de culturi de iaurt vegan si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect. Puneti capacul de metal la borcan si asigurati-va ca e bine inchis. Pe urma puneti borcanul in vasul de inox pentru preparat iaurt.
Pasul 3: Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda. Asigurati-va inca odata ca e bine inchis capacul la borcanul de sticla, pentru a nu patrunde apa inauntru. Puneti capacul la vasul de inox si lasati-l sa stea asa timp de 10 ore. In aceasta perioada este recomandat sa nu manevrati vasul, sa il lasati sa stea nemiscat.
Pasul 4: Dupa 10 ore, deschideti vasul si verificati iaurtul. Daca iaurtul nu e ferm, consistent, si daca apa s-a racit, aruncati apa racita si reumpleti cu 500ml de apa la 80 de grade si lasati la fermentat pentru inca 2 ore. Repetati procesul pana iaurtul capata consistenta si se acreste. Cu cat il lasati mai mult la fermentat, cu atat va deveni mai acru si mai consistent.
Pasul 5: Cand iaurtul e gata, puneti borcanul de sticla in frigider sa stea peste noapte. Apoi se poate consuma. Pastrati la frigider.
Pasul 6: Pentru a face un nou lot de iaurt, puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior. In locul pliculetului de 5g de culturi de iaurt de la Pasul 2, puneti 2 linguri de iaurt preparat anterior. Acest proces se poate repeta de pana la 10 ori, adica cu 1 singur pliculet de culturi putem prepara 10 portii de iaurt consecutiv. Dupa 10 generatii, este indicat sa incepeti iar cu un pliculet de culturi de 5g.
Sfat: daca folosit alt lapte vegetal in locul celui de soia, atunci la Pasul 1 adaugati si 100g de amidon de orez sau tapioca. Laptele de soia lucreaza foarte bine si nu e nevoie de agent de ingrosare, insa daca folositi alt lapte vegetal (de ex. orez, ovaz, migdale, caju, etc) este nevoie sa adaugati si amidonul. Alternativ puteti folosi si agar agar (evident nu 100g, cititi instructiunile de pe agar agar).
Mod de prezentare
O cutie contine 3 plicuri a cate 5g
Culturi pentru iaurt vegan, eco-bio, 3x5g - Fairment
Ferment probiotic pentru iaurt, eco-bio, 15g - My.Yo
54,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Ferment probiotic pentru iaurt, eco-bio, 15g - My.Yo
Cei care vor sa manance vegan astazi isi pot prepara acasa un iaurt vegan delicios. Culturile noastre de iaurt vegan sunt cultivate pe un mediu nutritiv pur vegetal.
Iaurtul complet maturizat My.Yo contine un numar mare de bacterii active de iaurt (culturi Lactobacillus acidophilus si bifido). Este frumos cand aceste mici ajutoare sunt incluse in propriul dvs. iaurt.De ce ar trebui sa faci chiar si tu iaurt?Iaurtul proaspat facut are un gust pur si simplu incomparabil de delicios. Dar prospetimea este importanta si pentru efectul pozitiv al iaurtului. Deoarece cu cat iaurtul este mai proaspat, cu atat sunt mai active bacteriile probiotice. Ideal este sa il prepari tu singur acasa, odata pentru ca este proaspat si plin de sanatate, si a doua oara, gandeste-te cate pahare de plastic de iaurt se arunca zilnic in lume!
Foarte activ si plin de viata.
Tipuri de lapte la care se poate folosi acest ferment vegan bio:
lapte vegetal cum ar fi laptele de soia, de orez, etc.
Imbogatit cu un numar mare de lactobacterii vii.
Sarac in calorii, grasimi si colesterol.
Fara aditivi artificiali sau de origine animala.
Bautura de iaurt 100% preparata natural.
Iaurtul poate fi pastrat la frigider pana la 10 zile.
Ingrediente:
Maltodextrina*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus.
Timp de maturare: aproximativ 12-14 ore la aproximativ 37-42 ° C
Informatii nutritionale / per 100g produs uscat:
Energie kJ (kcal) 1620 kJ, 380 kcal / grasime 0 g / din care acizi grasi saturati (g) 0 g / carbohidrati (g) 95 g / din care zahar (g) 2,5 g / proteina (g) <0,01 g / sare (g) 0 g
Mod de preparare iaurt vegan:
Aveti nevoie de:
-1 plic (5g) de ferment vegan My.Yo
-400ml lapte de cocos (continut minim 60% cocos, inainte de folosire amestecati bine)
-600ml lapte de migdale sau alt lapte vegetal (soia, orez, etc)
-1 lingurita de pudra de agar-agar pentru ingrosare.
Se dizolva pliculetul de ferment in 100ml de lapte vegetal (din cei 600ml), si se pune deoparte. Se fierbe laptele de cocos (400ml) cu lingurita de agar agar pentru 2 minute si apoi se amesteca bine. Puneti in vasul in care preparati iaurtul (ideal intr-un aparat de preparat iaurt) laptele de cocos fiert cu agar agar si cu laptele vegetal ramas (500ml) si lasati sa se raceasca pana la temperatura camerei. Apoi turnati si cei 100ml de lapte vegetal cu ferment, si amestecati bine. Lasati la maturat conform timpului de maturare de mai sus, apoi pastrati la frigider.
In primele 3 zile, din iaurtul preparat puteti prepara inca 4 litri. Luati din iaurtul preparat 150 ml de iaurt, si folositi in locul amestecului de ferment cu 100ml lapte vegetal (doar 100ml de iaurt gata preparat, nu 100ml iaurt + 100 ml lapte!). Repetati prepararea descrisa mai sus.
Sfaturi:
daca iaurtul nu e ferm dupa maturare, si are 2 straturi, amestecati inca odata, inseamna ca agar agar nu s-a amestecat bine.
unele tipuri de lapte vegetal au nevoie de o mica cantitate de zahar pentru a fermenta, sau de sirop de agave.
Mod de prezentare:
15 grame
Ferment probiotic pentru iaurt, eco-bio, 15g - My.Yo
Starter kit pentru iaurt, eco-bio - Fairment
398,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Starter kit pentru iaurt, eco-bio - Fairment
Acesta este un kit pentru a prepara iaurt din lapte animal.
Prepara-ti singur acasa un iaurt delicios cu ajutorul kitului de start de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa.
Ingrediente plic culturi de iaurt:
Dextrose*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrückii subsp. bulgaricus
*din agricultura ecologica
Mod de utilizare:
Pentru a prepara iaurtul avem nevoie de:
1 pliculet de 5g de culturi pentru iaurt (inclus in kit)
750 ml lapte de vaca
Pasul 1: Puneti laptele de vaca intr-un vas si incalziti-l pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele. Turnati apoi laptele in borcanul de sticla din kit si lasati-l sa se raceasca pana temperatura scade sub 40 de grade.
Pasul 2: Adaugati 1 pliculet de 5g de culturi de iaurt si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect. Puneti capacul de metal la borcan si asigurati-va ca e bine inchis. Pe urma puneti borcanul in vasul de inox pentru preparat iaurt.
Pasul 3: Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda. Asigurati-va inca odata ca e bine inchis capacul la borcanul de sticla, pentru a nu patrunde apa inauntru. Puneti capacul la vasul de inox si lasati-l sa stea asa timp de 8 ore. In aceasta perioada este recomandat sa nu manevrati vasul, sa il lasati sa stea nemiscat.
Pasul 4: Dupa 8 ore, deschideti vasul si verificati iaurtul. Daca iaurtul nu e ferm, consistent, si daca apa s-a racit, aruncati apa racita si reumpleti cu 500ml de apa la 80 de grade si lasati la fermentat pentru inca 2 ore. Repetati procesul pana iaurtul capata consistenta si se acreste. Cu cat il lasati mai mult la fermentat, cu atat va deveni mai acru si mai consistent.
Pasul 5: Cand iaurtul e gata, puneti borcanul de sticla in frigider sa stea peste noapte. Apoi se poate consuma. Pastrati la frigider.
Pasul 6: Pentru a face un nou lot de iaurt, puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior. In locul pliculetului de 5g de culturi de iaurt de la Pasul 2, puneti 2 linguri de iaurt preparat anterior. Acest proces se poate repeta de pana la 10 ori, adica cu 1 singur pliculet de culturi putem prepara 10 portii de iaurt consecutiv. Dupa 10 generatii, este indicat sa incepeti iar cu un pliculet de culturi de 5g.
Mod de prezentare
1 pachet cu 3 plicuri a cate 5g de culturi pentru iaurt animal
1 vas special din inox cu pereti dubli pentru preparat iaurt
1 borcan de fermentare de 946 ml
1 capac de metal
1 termometru de inox
1 manual in limba engleza cu retete
intructiuni de utilizare in engleza si in romana.
Starter kit pentru iaurt, eco-bio - Fairment
Starter kit pentru fermentare muraturi, Fairment
306,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Starter kit pentru fermentare muraturi, Fairment
Cu ajutorul acestui kit poti fermenta acasa aproape orice tip de vegetale. Legume, fructe, verdeturi, le poti fermenta pentru a obtine muraturi, sau pentru a prepara de exemplu kimchi.
Mod de utilizare:
Pasul 1: spalati vegetalele pe care doriti sa le fermentati, apoi taiati-le sau razuiti-le in bucati mai mici. Cu cat bucatile sunt mai mici, cu atat mai repede se va produce fermentarea.
Pasul 2: Intr-un bol mare, amestecati vegetalele cu condimentele dorite si cu 2% sare. Pentru 1 kg de varza murata de exemplu, presarati deasupra 20g de sare si amestecati bine in bol. Amestecati si framantati bine amestecul in bol pentru cateva minute. Amestecul va lasa putin lichid dupa framantare pe fundul bolului.
Pasul 3: Acum puneti amestecul in borcane in straturi. Dupa fiecare strat, apasati cu presatorul de lemn inclus in kit. Este important sa nu ramana bule de aer in amestec si de asemenea este important ca lichidul rezultat in urma presarii sa se ridice peste amestec. De aceea trebuie sa presam cat mai bine. Cand aproape am umplut borcanul, punem o greutate de sticla inclusa in kit deasupra si presam bine. Daca amestecul nu este acoperit de lichid, putem face o saramura din apa si 2% sare si turnam in borcan pana lichidul acopera amestecul. Este bine sa mai lasam 1-2 centimetri liberi din borcan astfel incat sa nu curga din cauza fermentarii.
Pasul 4: Puneti pe borcan un capac de tip airlock inclus in kit, asigurandu-va ca este bine strans. Scoateti aerul din borcan prin capac, cu ajutorul pompei incluse in kit.
Pasul 5: Acum puteti lasa borcanul sa fermenteze timp de 5-7 zile la temperatura camerei. Apoi puneti borcanul in frigider pentru inca 1-2 saptamani. In functie de ce tip de vegetale ati pus in amestec si de cat de marunt le-ati tocat/maruntit, produsul final va dobandi gustul caracteristic de fermentare. Puteti pastra borcanul timp de cateva luni in frigider dupa ce incepeti sa consumati din compozitie.
Mod de prezentare
2 borcane de fermentare de 946 ml
2 capace de metal
1 sistem de fermentare (2 capace de tip airlock si o pompa)
2 greutati din sticla pentru fermentare
1 presator din lemn
1 manual in limba engleza cu retete
intructiuni de utilizare in engleza si in romana.
Starter kit kombucha, eco-bio - Fairment
Culturi starter de mucegai nobil pentru branza vegana, eco-bio, 5g - Fairment
101,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Culturi starter de mucegai nobil pentru branza vegana, eco-bio, 5g - Fairment
Culturi vii pentru prepararea branzei vegane de tip camembert, brie, sau alt tip de branza care necesita si mucegai nobil.
Culturile din pachet pot fi suficiente pentru a prepara pana la 50 de portii de branza vegana. Pachetul include lingurita dozatoare.
Ingrediente :
dextroza*, Penicillium Candidum vegan.
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1530kj / 366 kcal
Grasimi: 0g din care saturate 0g
Glucide: 90g din care zaharuri: 90g
Proteine: 0g
Sare: 0g
Mod de utilizare:
se folosesc in retetele de preparare a branzei vegane de tip camembert, brie sau alte tipuri care necesita mucegai, din caju sau migdale. Cantitatea utilizata difera de la reteta la reteta, utilizati cantitatea recomandata in reteta preparata de dvs.
Mod de prezentare
O cutie contine 5g de culturi starter pentru branza vegana.
Culturi starter de mucegai nobil pentru branza vegana, eco-bio, 5g - Fairment
Starter kit pentru iaurt vegan, eco-bio - Fairment
431,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Starter kit pentru iaurt vegan, eco-bio - Fairment
Prepara-ti singur acasa iaurt vegan cu ajutorul kitului de start de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa.
Ingrediente
Ingrediente plic culturi de iaurt vegan: dextroza*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrückii subsp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus NCFM, Bifidobacterium lactis HNO19TM*din agricultura ecologicaIngrediente plic de amidon: amidon de orez*, amidon de tapioca**din agricultura ecologica
Mod de utilizare:
Pentru a prepara iaurtul vegan, avem nevoie de:
1 pliculet de 5g de culturi pentru iart vegan (inclus in kit)
750 ml lapte de soia
Pasul 1: Puneti laptele de soia intr-un vas si incalziti-l pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele. Turnati apoi laptele in borcanul de sticla din kit si lasati-l sa se raceasca pana temperatura scade sub 40 de grade.
Pasul 2: Adaugati 1 pliculet de 5g de culturi de iaurt vegan si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect. Puneti capacul de metal la borcan si asigurati-va ca e bine inchis. Pe urma puneti borcanul in vasul de inox pentru preparat iaurt.
Pasul 3: Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda. Asigurati-va inca odata ca e bine inchis capacul la borcanul de sticla, pentru a nu patrunde apa inauntru. Puneti capacul la vasul de inox si lasati-l sa stea asa timp de 10 ore. In aceasta perioada este recomandat sa nu manevrati vasul, sa il lasati sa stea nemiscat.
Pasul 4: Dupa 10 ore, deschideti vasul si verificati iaurtul. Daca iaurtul nu e ferm, consistent, si daca apa s-a racit, aruncati apa racita si reumpleti cu 500ml de apa la 80 de grade si lasati la fermentat pentru inca 2 ore. Repetati procesul pana iaurtul capata consistenta si se acreste. Cu cat il lasati mai mult la fermentat, cu atat va deveni mai acru si mai consistent.
Pasul 5: Cand iaurtul e gata, puneti borcanul de sticla in frigider sa stea peste noapte. Apoi se poate consuma. Pastrati la frigider.
Pasul 6: Pentru a face un nou lot de iaurt, puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior. In locul pliculetului de 5g de culturi de iaurt de la Pasul 2, puneti 2 linguri de iaurt preparat anterior. Acest proces se poate repeta de pana la 10 ori, adica cu 1 singur pliculet de culturi putem prepara 10 portii de iaurt consecutiv. Dupa 10 generatii, este indicat sa incepeti iar cu un pliculet de culturi de 5g.
Sfat: daca folosit alt lapte vegetal in locul celui de soia, atunci la Pasul 1 turnati si continutul plicului cu amidon (inclus in kit). Laptele de soia lucreaza foarte bine si nu e nevoie de agent de ingrosare, insa daca folositi alt lapte vegetal (de ex. orez, ovaz, migdale, caju, etc) este nevoie sa adaugati si amidonul.
Mod de prezentare
1 pachet cu 3 plicuri a cate 5g de culturi pentru iaurt vegan
1 vas special din inox cu pereti dubli pentru preparat iaurt
1 borcan de fermentare de 946 ml
1 capac de metal
1 termometru de inox
1 plic cu agent de ingrosare vegan (amidon de orez si tapioca bio)
1 manual in limba engleza cu retete
intructiuni de utilizare in engleza si in romana.
Starter kit pentru iaurt vegan, eco-bio - Fairment
Starter kit kefir de apa, eco-bio - Fairment
340,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Starter kit kefir de apa, eco-bio - Fairment
Prepara-ti singur acasa kefir de apa cu ajutorul kitului de start de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii de kefir de apa, fermentata, naturala si sanatoasa.
Ingrediente culturi de kefir:
culturi de kefir de apa*, melasa*, zahar*, apa, suc de lamaie*, sare.
Ingrediente plic de zahar:
zahar din trestie*
Ingrediente plic cu smochine:
smochine*
Mod de utilizare:
Pentru a prepara kefirul de apa, avem nevoie de:
1 lingura de granule de kefir de apa (inclusa in kit)
30g de smochine uscate (incluse in kit)
750 ml apa
60g zahar (inclus in kit)
o jumatate de lamaie bio
Pasul 1: Puneti apa in borcanul pentru fermentare si adaugati zaharul. Amestecati pana zaharul este complet dizolvat.
Pasul 2: Adaugati cele 30g de smochine uscate. Alternativ, se pot folosi si stafide, caise uscate sau curmale. Adaugati sucul de la o jumatate de lamaie, plus jumatatea de lamaie stoarsa cu tot cu coaja in borcan (doar daca folositi lamai bio, cititi cu atentie cand cumparati lamai daca puteti folosi sau nu coaja).
Pasul 3: Adaugati granulele cu kefirul de apa. Acoperiti borcanul cu o panza si fixati panza cu un elastic pentru a nu patrunde mustele si insectele in borcan, sau folositi capacul de tip airlock inclus in kit in locul panzei.
Pasul 4: Acum lasati tot amestecul sa fermenteze intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui, timp de 1-3 zile. Cu lasati mai mult la fermentat, cu atat bautura devine mai acidifiata si mai putin dulce. Cu ajutorul unui pai curat, puteti gusta regulat bautura pentru a vedea daca este pe gustul dvs. in acel stadiu. Dvs. veti decide cand bautura este gata, in functie de preferintele privind aciditatea si gustul.
Pasul 5: Strecurati granulele de kefir si fructele uscate folosing un strecurator (inclus in kit). Puteti consuma imediat bautura, sau o puteti pune la pastrat in sticle. Pentru a deveni carbogazificata, puteti fermenta suplimentar bautura de kefir de apa in sticle inchise ermetic la temperatura camerei timp de inca 2-4 zile, timp in care se pot adauga in sticle diverse plante, fructe, ierburi pentru a crea diverse arome. Atentie mare, in timpul procesului de fermentare in sticlele inchise ermetic se pot crea presiuni mari, de aceea este indicat sa verificati zilnic sa nu se acumuleze prea mult gaz si sa explodeze sticlele. Pastrati in frigider dupa ce ati incheiat procesul de fermentare.
Mod de prezentare
1 pachet cu granule de culturi de kefir de apa
1 borcan pentru fermentare avand capacitatea de 946 ml
1 capac de tip airlock
1 capac de metal
1 strecurator
1 plic cu 60g zahar certificat bio
1 plic cu smochine uscate
1 manual in limba engleza despre Kombucha
intructiuni de utilizare in engleza si in romana.
Starter kit kefir de apa, eco-bio - Fairment
Starter kit pentru preparat branza vegana - Fairment
367,95 RON
TVA inclus
In Stoc
Starter kit pentru preparat branza vegana - Fairment
Cu ajutorul acestui kit poti sa-ti prepari acasa diverse retete de branza vegana din caju sau migdale. O alternativa sanatoasa pentru vegani.
Ingrediente
Ingrediente culturi pentru branza vegana: dextroza*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis, Bifidobacterium lactis (HN019), Lactobacillus acidophilus (NCFM).*din agricultura ecologicaIngrediente culturi mucegai nobil: dextroza*, Penicillium Candidum vegan.*din agricultura ecologicaIngrediente sticluta transglutaminaza: glicerina, maltitol, transglutaminaza.
Mod de utilizare:
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
200g de caju, inmuiat peste noapte
140ml apa
1 lingura de fulgi de drojdie inactiva (optional)
1 lingurita de pasta Miso (optional)
1 lingurita de transglutaminaza
2 lingurite dozatoare de culturi starter pentru branza vegana (lingurita e inclusa in cutia de culturi starter)
2 lingurite dozatoare de culturi starter pentru mucegai nobil (lingurita e inclusa in cutia de culturi starter pentru mucegai)
Echipament necesar:
1 mixer
1 bol pentru fermentare
2 vase mari pentru preparat branza
2 bucati de panza pentru strecurat
covorasul/suportul pentru branza
o cutie de maturare/pastrare in stare proaspata
2 hartii pentru impachetare
2 cutii de lemn pentru pastrare
Inainte de a incepe procesul de preparare, pentru ca bacteriile si mucegaiul sunt vii si sensibile, spalati bine cu apa fierbinte toate ustensilele, vasele, masa de lucru si mainile. Eliminati orice reziduri de detergent, altfel riscati sa omorati culturile pentru fermentatie si sa nu mai fermenteze branza vegana.
Pasul 1: stoarceti nucile de caju de apa in care s-au inmuiat peste noapte. Ca sa sterilizati nucile de caju, turnati peste ele apa clocotita si lasati sa stea 1-2 minute. Apoi stoarcem nucile de apa. Impreuna cu 140ml de apa, cu ajutorul mixerului/blenderului faceti un piure de caju. Aici puteti adauga optional 1 lingura de fulgi de drojdie uscata, inactiva, si 1 lingurita de pasta miso. Mixati totul bine pana devine o pasta cremoasa. Turnati compozitia intr-un vas sau borcan care poate fi inchis ermetic. Adaugati 1 lingurita de transglutaminaza si amestecati bine. Cu ajutorul termometrului, verificati temperatura, iar daca aceasta este sub 35 de grade, adaugati culturile starter de branza si de mucegai si amestecati bine. Daca temperatura compozitiei este mai mare de 35 de grade, mai asteptam sa se raceasca si abia apoi adaugam culturile pentru fermentare. Inchideti ermetic borcanul si lasati sa fermenteze la temperatura camerei timp de 6 ore.
Pasul 2: inmuiati cele 2 bucati de panza pentru strecurare in apa clocotita pentru a le steriliza. Dupa ce s-au racit, stoarceti-le astfel incat sa mai ramana putin umede. Asezati bucatile de panza peste cele 2 vase mari de preparat branza. Punem branza din borcan in cele doua vase mari, peste panza, in cantitati egale. Impaturim cele doua bucati de panza peste branza si presam cu ajutorul unui presator sau cu ajutorul unui fund de pahar intors invers, pentru a modela branza sa ia forma rotunda a vasului. Apoi punem cele doua vase intr-un bol pe un suport mai inalt ca apa sa se scurga din vasele de preparat dar sa nu ajunga la branza. De asta e important sa le punem putin mai sus ca lichidul sa se scurga mai jos de nivelul vaselor. Lasam branza la fermentat in vase inca 12 ore la temperatura camerei.Dupa 12 ore, scoateti branza din vase, o desfaceti din panza, si o asezati pe covorasul din kit. Daca va este mai usor, puteti taia covorasul din kit in doua bucati, sa aveti 2 covorase. Presarati putina sare pe branza, si puneti-o descoperita la rece in frigider, timp de 6-8 ore. Intoarceti-o din cand in cand sa se usuce pe ambele parti.
Pasul 3: Branza este acum gata pentru cresterea mucegaiului nobil. Pentru a face acest lucru, puneti branza care se afla pe covoras intr-o cutie de coacere. Poate sa fie o cutie de pastrare a alimentelor sau un vas de sticla de exemplu, gen yena. Este important sa nu inchideti ermetic cutia, lasati loc astfel incat oxigenul sa poata patrunde in cutie. Alternativ puteti lasa branza pe covoras, puneti pe margine 2 betisoare de lemn, si puneti vasul ca si un capac peste branza, astfel incat se va aerisi prin partea de jos, vasul stand pe cele doua betisoare (vezi imaginile din manualul inclus in kit, la pagina 39). Puneti cutia in frigider, de preferat in partea de sus, mai calda a frigiderului sau intr-un frigider de vinuri, deoarece mucegaiului ii place sa creasca la temperaturi de peste 7 grade. Verificati branza la 2-3 zile pentru umiditate si intoarce-o si pe cealalta parte. Daca observi zone mai umede, tamponeaza-le cu un prosop de hartie absorbant. De asemenea, tot cu ajutorul unui prosop de bucatarie puteti elimina umezeala si condensul de pe peretii vasului. Dupa aproximativ 2-4 saptamani, camembertul ar trebui sa fie acoperit de mucegai alb si fermentatia activa sa fie completa.
Pasul 4: Infasurati branza intr-o bucata de hartie inclusa in kit (vezi pagina 40 din manual). Partea exterioara a hartiei va fi cea lucioasa. Puneti branza in cutia de lemn inclusa in kit, si pastrati la frigider la 2-4 grade. Acum incepe procesul de maturare. Dvs. decideti cat timp lasati la maturat, puteti lasa intre 1 saptamana si 3 saptamani. Dupa ce incepeti sa-l consumati, camembertul se consuma in aproximativ 7 zile, pastrandu-l la frigider in hartia cu care l-ati invelit.
Mod de prezentare
10g culturi starter pentru branza vegana
5g de culturi starter de mucegai nobil Candidum
o sticluta cu 50ml de transglutaminaza
2 bucati de panza pentru strecurat
1 bucata covoras ca si suport pentru branza
2 vase mari pentru preparat branza
1 vas mic pentru preparat branza
1 termometru
hartii pentru impachetare branza si stickere
2 cutii rotunde din lemn pentru a pastra branza cand e gata
1 manual in germana cu retete
intructiuni de utilizare in romana.
Starter kit pentru preparat branza vegana - Fairment
Ferment pentru iaurt, 3x0,9g - A. Vogel
43,00 RON
TVA inclus
In Stoc
Ferment pentru iaurt, 3 plicuri a 0,9g - A. Vogel
Ferment (praf) pentru prepararea iaurtului natural.Preparati-va usor iaurtul folosind doar lapte proaspat si praf de fermentat de la A. Vogel.Iaurtul natural este ideal pentru gustari usoare, salate sau sosuri.Este ideal pe orice fel de fructe.
Produs
Timp
Potrivit pentru
inoculari
Cultura
consistenta solida,gust picant
6-8 ore
lapte de vaca, capra, oaie
de maxim 4 ori
pentru 3x1 litru
Continut: 3 plicuri a cate 0,9 g
Ingrediente Ferment pentru iaurt:- Streptococcus thermophilus- Lactobacillus delbrueckii- Saccharose- Maltodextrin
Contine bacterii din acid lactic care formeaza aproximativ 80% din acidul lactic continut de lapte.
Nu contine organisme modifcate genetic.A se pastra la loc uscat si racoros.A se consuma imediat dupa deschidere.
Producator: Bioforce AGProdus in Elvetia
Ferment pentru iaurt, 3 plicuri a 0,9g - A. Vogel
Starter kit kombucha, eco-bio - Fairment
340,95 RON
TVA inclus
Stoc epuizat
Starter kit kombucha, eco-bio - Fairment
Prepara-ti singur acasa ceaiul de Kombucha cu ajutorul kitului de start Kombucha Starter Kit de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii de kombucha, fermentata, naturala si sanatoasa.
Ingrediente:
Ingrediente scoby: apa, ceai*, zahar**din agricultura ecologicaIngrediente plic de zahar: zahar din trestie**din agricultura ecologicaIngrediente plic ceai mixt: ceai verde*, ceai negru**din agricultura ecologica
Mod de utilizare:
Pentru a prepara kombucha, avem nevoie de:
ciuperca de kombucha (scoby)
60ml lichid starter
12g ceai
100g zahar
1,3 litri de apa
Pasul 1: Puneti intr-un vas la fiert 300ml de apa. Cand apa ajunge la punctul de fierbere, se opreste focul si se pune in apa la infuzat plicul cu mixul de ceai. Lasati la infuzat aproximativ 8 minute pentru a avea un ceai concentrat. Strecurati frunzele de ceai.
Pasul 2: In borcanul pentru fermentat, puneti 1 litru de apa rece, ceaiul preparat la pasul 1, si plicul cu cele 100g de zahar. Amestecati pana cand zaharul este complet dizolvat. Lichidul ar trebui sa fie acum doar putin caldut/dezmortit. Verificati acest lucru inainte, nu puneti niciodata ciuperca (scoby) in apa prea calda pentru ca ciuperca nu poate tolera temperaturi prea mari.
Pasul 3: Adaugati ciuperca kombucha (scoby) impreuna cu lichidul starter. Ciuperca scoby vine intr-un plic cu 60ml de lichid starter, turnati tot continutul (ciuperca + lichid) in borcanul pentru fermentare. Acoperiti borcanul cu bucata de panza din kit pe care o fixati cu ajutorul elasticului din kit. Kombucha trebuie sa poata respira, iar bucata de panza va tine departe mustele si alte insecte.
Pasul 4: Acum lasati tot amestecul sa fermenteze intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui, timp de 7-10 zile. Cu cat o lasati mai mult la fermentat, cu atat devine mai acidifiata si mai putin dulce. Cu ajutorul unui pai curat, puteti gusta regulat bautura pentru a vedea daca este pe gustul dvs. in acel stadiu. Dvs. veti decide cand bautura este gata, in functie de preferintele privind aciditatea si gustul.
Pasul 5: Dupa ce v-ati asigurat la pasul 4 ca bautura este la momentul si gustul potrivit, putem separa bautura de ciuperca. Atentie, lasati intotdeauna 60-200ml de lichid impreuna cu ciuperca, acesta va constitui lichidul starter pentru un nou lot de kombucha. Bautura rezultata dupa ce am separat ciuperca impreuna cu cei 60-200ml de lichid, se poate pune in sticle. Pentru un gust carbogazos, se mai poate lasa la fermentat inca 2-4 zile la temperatura camerei, timp in care se pot adauga diverse plante, fructe, etc. pentru a crea arome interesante. Imaginatia dvs. este libera sa creeze diverse combinatii. Atentie mare, in timpul procesului de fermentare se creeaza o mare presiune in sticle, verificati zilnic sticlele pentru a nu fi prea mare presiunea de la fermentare riscand sa explodeze sticla. Dupa ce am terminat si procesul de fermentare, vom pune sticlele in frigider. Se recomanda a se consuma bautura in 1-2 saptamani maxim de la preparare pentru a beneficia din plin de toate beneficiile bauturii proaspete de Kombucha.
Pentru a crea un nou lot de bautura kombucha, reluam procesul descris mai sus.
Sfat:
daca recoltati kombucha cand este mai dulce, puteti lasa ciuperca scoby impreuna cu lichidul starter sa se mai acidifieze inca 3 zile in borcan inainte de a produce un nou lot.
Mod de prezentare
1 pachet cu ciuperca Kombucha (Scoby) stabilizata pentru temperatura ambientala, certificata bio
1 borcan pentru fermentare cu capac avand capacitatea de 1893 ml
o bucata de panza
o bucata de elastic
1 plic cu 100g zahar certificat bio
1 plic de ceai mixt certificat bio
1 manual in limba engleza despre Kombucha
intructiuni de utilizare in engleza si in romana.
Starter kit kombucha, eco-bio - Fairment
Fermenti lactici pentru fabricarea iaurtului 400mg - BIO RICH
13,02 RON
TVA inclus
Produs disponibil pentru comanda
BIO RICH - fermenti lactici pentru fabricarea iaurului 400mg - BIO RICH
Ferment pentru fabricarea iaurtului BioRich.
Fermentii se pot folosi atat pentru inseminarea laptelui de origine animala (dar fara continut de antibiotic!!!) cat si a laptelui de origine vegetala (soia, etc.).
Ca atare poate fi folosita si de catre vegetarieni si vegani!!!
Cantitatea dintr-un plic este suficienta pentru obtinerea unui litru de iaurt.
Cum se prepara (cu aparat de facut iaurt)
Aveti nevoie de 1 litru de lapte animal sau vegetal si 1 plic de cultura BIO RICH
Preparare cu aparat de iaurt:
Rupeti plicul de cultura si varsati continutul in lapte. Amestecati pana la completa dizolvare a culturii dupa care umpleti recipientele din sticla ale aparatului de facut iaurt. Puneti capacele. Dispuneti paharele in aparat, acoperiti-le cu capacul si bagati in priza stecherul aparatului. Procesul de incubare dureaza 5h; in cazul in care va place iaurtul mai acrisor, puteti prelungi termenul de fermentare cu inca 2-3h. Dupa ce iaurtul s-a coagulat, opriti aparatul, scoateti capacul si puneti borcanele in frigider. Dupa ce s-a racit poate fi consumat. Iaurtul obtinut are valabilitate 7 zile. 
Preparare simpla fara aparat de iaurt:
Incalziti usor laptele si adaugati continutul unui plic. Se pastreaza la temperatura camerei timp de 12-24 de ore apoi se pune la frigider.
Compozitie fermenti lactici pentru fabricarea iaurtului BIO RICH:
Culturi de:
L. Acidophilus LA-5 (1x10UFC/g)
Bifidobacteriaum BB-12 (1x10UFC/g)
S. Thermophilus
Mod de pastrare fermenti lactici pentru fabricarea iaurtului BIO RICH:
Pastrati plicurile de cultura intr-un loc racoros si uscat.
BIO RICH - fermenti lactici pentru fabricarea iaurului 400mg
Comanda fermenti pt iaurt vegetal de la minuneanaturii.ro.
Pe minuneanaturii.ro ai 2 de produse in categoria fermenti pt iaurt vegetal
Consultanta naturopata, preturi mici si livrare rapida din stoc in orice localitate in 24h-48h.
Orice intrebarea ai legata de fermenti pt iaurt vegetal sau de sanatate in general, contacteaza-ne si iti raspundem in cel mai scurt timp. Produsele din categoria fermenti pt iaurt vegetal sunt originale, de calitate superioara si au toate notificarile si inregistrarile la zi.
Descopera fermenti pt iaurt vegetal la oferta speciala.